САЩ имат одитори в Киев тази седмица заедно със Световната банка и

...
САЩ имат одитори в Киев тази седмица заедно със Световната банка и
Коментари Харесай

Одитори на САЩ следят в Киев да няма отклоняване на помощ или оръжия

САЩ имат инспектори в Киев тази седмица заедно със Световната банка и консултантите на Deloitte, с цел да подсигуряват, че " няма помощ или оръжия, които да бъдат отклонени ", съгласно заместник-държавния секретар по политическите въпроси на Държавния департамент Виктория Нюланд, написа СиЕнЕн.

" Продължаваме да подкрепяме главните промени и ограниченията за битка с корупцията от украинското държавно управление в цялата страна ", сподели Нюланд на чуване в комисията по външни връзки на Сената.

Нейните мнения идват, когато републиканските членове на Конгреса сигнализираха за желанието си да подхващат спомагателни старания за контрол, когато става въпрос за поддръжката на Съединени американски щати за Украйна. Администрацията сподели, че има старания за контрол.

Тази седмица Държавният департамент заяви, че " не им е известно да има някаква помощ от Съединени американски щати " в корупционния скандал в украинското държавно управление, който докара до оставката на заместник-министъра на защитата на страната.

Пристигането на одитори в Киев идва откакто президентът на Съединени американски щати Байдън обяви в сряда, че планира да изпрати 31 танка Abrams в Украйна, а Пентагонът разкри предходната седмица пакет за сигурност на Украйна на стойност 2,5 милиарда $, в това число за първи път бронирани машини Stryker и повече бойни машини Bradley.

Нуланд сподели пред Сената, че Вашингтон няма да има време да транспортира танкове до Киев до пролетта, когато се чака боевете да се засилят, оповестява " РИА новости ".

" Въпреки че ги одобрихме през вчерашния ден, ще отнеме известно време, с цел да ги доставим на бойното поле. Те няма да се появят там през пролетното нахлуване ", сподели той.

Тя акцентира, че това са " доста комплицирани " танкове, които изискват доста образование, преди украинската войска да може да ги употребява.

Вашингтон би бил подготвен да предложи на Русия облекчение на глобите, ако Москва се съгласи да договаря съществено, да се отдръпна от Украйна и да върне територия на страната.

По-рано Русия изпрати нота до страните от НАТО за доставките на оръжия за Украйна. Външният министър Сергей Лавров отбеляза, че всеки товар, съдържащ оръжия за Украйна, ще стане законна цел за Русия. Министерството на външните работи съобщи, че страните от НАТО си " играят с огъня ", като доставят оръжие на Украйна. Говорителят Дмитрий Песков отбелязва, че изпращането на оръжие в Украйна от Запада не е асъдействало за триумфа на преговорите между Русия и Украйна и ще има негативно влияние.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР